CAT | CAST | ENG |

Projecte. Investigadors

Roger Canals

Roger Canals és actualment professor agregat al Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona. Especialista en antropologia visual i cultura afroamericana, ha publicat nombrosos articles acadèmics sobre antropología visual, religió i cinema etnogràfic, així com el llibre A Goddess in Motion. Visual Creativity in the Cult of María Lionza (Berghahn Books, 2017). És autor de diverses pel·lícules etnogràfiques com Rostres d’una divinitat veneçolana (2007), Una deessa en movement (2016) o Els caçadors d’ombres (2019, en col·laboració amb Ramon Sarró I Marina Temudo). Ha estat investigador invitat a la University of Manchester, a l’Instituto de Estudios del Caribe (Puerto Rico) i a la University of Toronto, entre d’altres. És membre del grup de recerca consolidat CINAF de la Universitat de Barcelona.

Actualment és investigador principal del projecte Visual Trust. Reliability, accountability and forgery in scientific, religious and social images (ERC-Consolidator Grant, 2021-2026)

* https://www.ub.edu
* rogercanals.net

Celeste Muñoz

Celeste Muñoz Martínez és actualment investigadora postdoctoral del programa Juan de la Cierva a la Univesidad Nacional de Educación a Distancia. Anteriorment ha sigut professora associada a la Universitat de Barcelona (2018-2021) i a la Universitat Oberta de Catalunya (2019-2021). Especialista el període colonial d’Àfrica i en la història de Guinea Equatorial, ha publicat nombrosos articles acadèmics i capítols de llibre. També ha participat en onze projectes competitius de l’àmbit nacional i internacional. És col·laboradora del European Observatory on Memories on assessora l’àrea de memòries colonials. És membre del grup de recerca consolidat GESA de la Universitat de Lleida

* https://www.ub.edu/portal/web/dp-antropologia/celeste-munoz-martinez